Kalkoen en Cranberry Biryani

(0)

INGREDIËNTEN

  • 1/3 komkommer, in blokjes
  • Handje verse koriander
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 350 gr basmatirijst
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 2 theelepels gehakte knoflook
  • 2 theelepels gehakte gember
  • 1 theelepel per gemalen koriander en kurkuma
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 3 wortelen, in kleine stukjes gesneden
  • 225 gr gekookte kalkoen
  • 300 ml kippenbouillon
  • 3 eetlepels Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce
  • 1 theelepel garam masala
  • sap van 1 citroen
  • 175 gr sperziebonen, gedopt

BEREIDINGSWIJZE

Meng de komkommer, koriander en yoghurt en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Spoel de rijst in een zeef af onder koud stromend water tot het water helder is. Doe de rijst in een middelgrote pan en giet er ruim 600 ml koud water bij en voeg zout toe. Breng de rijst aan de kook en laat hem 10 minuten sudderen tot hij net aan gaar is en al het water is geabsorbeerd. (Haal de rijst na het koken van het vuur en dek af met een deksel. De rijst kan zo nagaren terwijl u het groentemengsel klaarmaakt).

Verhit intussen olie in een grote koekenpan en bak de ui, chilipeper, knoflook, gember, kruiden en wortelen 5-6 minuten. Blijf regelmatig roeren. Voeg de kalkoen toe, giet de bouillon erover en laat 5-6 minuten sudderen. Roer de Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce, garam masala, citroensap en sperziebonen er door. Dek af en laat nog eens 5 minuten sudderen tot bijna alle bouillon is opgenomen en de sperziebonen beetgaar zijn. Roer de rijst met een vork los in de pan en roer het vervolgens door het groentemengsel. Serveer met de koriander raita en pappadums.

Waarderingen

Lees beoordelingen

Selecteer hieronder een rij om beoordelingen te filteren

5 Star Rating
0% Complete
0
4 Star Rating
0% Complete
0
3 Star Rating
0% Complete
0
2 Star Rating
0% Complete
0
1 Star Rating
0% Complete
0

Gemiddelde klantenbeoordeling

Globaal
0
1 2 3 4 5