De bes

Wat zijn enkele gezondheidsvoordelen van de cranberry?

Wat zijn enkele gezondheidsvoordelen van de cranberry?

Nutriëntendichtheid
De voedingsrichtlijnen 2015-2020 voor Amerikanen bevelen aan om een verscheidenheid aan voedselrijke voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen, inclusief fruit. USDA beveelt zelfs aan dat consumenten dagelijks maximaal 2 kopjes fruit eten.

Cranberry-producten kunnen consumenten helpen aan deze dagelijkse aanbevelingen voor fruitinname te voldoen. Cranberries bevatten essentiële vitamines en mineralen, voedingsvezels en andere van nature voorkomende verbindingen die mogelijk gezondheidsvoordelen kunnen hebben. Elke portie ¼ kopje Ocean Spray® Craisins® Dried Cranberries levert bijvoorbeeld ½ kopje fruit en is een goede bron van vezels. Andere producten kunnen ook helpen - ter referentie, elk van de volgende biedt een kopje fruit:

50

Laag suikergehalte en enigszins zure smaak

Laag suikergehalte en enigszins zure smaak

Cranberry producten worden meestal gezoet voor het genot van de consument. In tegenstelling tot andere bessen hebben cranberries van nature een laag suikergehalte en een hoog zuurgehalte hebben, waardoor ze extreem wrang zijn. De voedingsrichtlijnen erkennen dat “er ruimte is voor Amerikanen om een beperkte hoeveelheid toegevoegde suikers in hun eetpatroon op te nemen, onder meer om de smaak van sommige voedselrijke voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten die van nature zuur zijn (bijv.cranberries en rabarber), te verbeteren.” Dus hoewel sommige cranberry producten toegevoegde suiker kunnen bevatten, kunnen ze nog steeds deel uitmaken van een gezond dieet.

Zo is de totale hoeveelheid suiker in Craisins® gedroogde cranberries lager of vergelijkbaar met die van ander gedroogd fruit met een inherent hoger suikergehalte.

50