Cranberry Kaas & Bacon Taart

(1)

INGREDIËNTEN

  • 350 gr bloem
  • 175 gr licht gezouten boter
  • 225 gr pakje gerookte bacon, in blokjes
  • 225 gr baby kastanjechampignons, in kwartjes
  • 175 gr gerijpte cheddarkaas, in blokjes
  • 5 eetlepels Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce
  • handjevol platte peterselie, grof gehakt
  • 1 ei, losgeklopt

BEREIDINGSWIJZE

Doe de bloem en de boter in een keukenmachine en mix tot kruimels. Voeg 3-4 eetlepels koud water toe en meng tot het een geheel is. Koel 15 minuten.

Verwarm de oven voor op 200°C/hete luchtoven 180°C/Gas stand 6. Rol tweederde van het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak en snijd er 10 cirkels van ongeveer 11cm doorsnede uit. Bedek hier de bodem van de 10 muffinvormpjes mee. Rol het resterende deeg uit en snijd er 10 cirkels van 8 cm uit. Leg deze opzij.

Doe het spek en de kastanjechampignons in een pan en bak ze 8 minuten tot het spek gaar is, de champignons zacht zijn en het eventuele vocht is verdampt.

Roer de kaas, de Cranberry saus en de peterselie erdoor en verdeel deze over de muffinbakjes. Breng een beetje water aan op de randjes van het gebak. Bedek de vulling met de overgebleven deegcirkels en druk ze goed aan om te sluiten. Bestrijk het deeg met een beetje opgeklopt ei en bak 25 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Serveer warm of koud met extra Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce.

Waarderingen

Lees beoordelingen

Selecteer hieronder een rij om beoordelingen te filteren

5 Star Rating
0% Complete
0
4 Star Rating
0% Complete
0
3 Star Rating
0% Complete
0
2 Star Rating
0% Complete
0
1 Star Rating
0% Complete
0

Gemiddelde klantenbeoordeling

Globaal
0
1 2 3 4 5