recipe
/ctf/img/fk5croonv4b3/t31Fe5ORC6sikZ0ijOfAf/8b84d5c418e625ceb36c2cd61ad0d011/warm-turkey-and-bacon-salad-with-cranberry-vinaigrette-detail.jpg
warme-kalkoen-bacon-salade-met-cranberry-vinaigrette
Warme Kalkoen Bacon Salade met Cranberry Vinaigrette
nl-NL

Warme Kalkoen Bacon Salade met Cranberry Vinaigrette

Warme Kalkoen Bacon Salade met Cranberry Vinaigrette
  • Prep Time

    25 minuten
  • Cooking Time

    15 minutes
  • Serving Size

    Recept voor 4 porties

Ingredients

Voor de cranberry vinaigrette: 6 eetlepels olijfolie 2 eetlepels rode wijnazijn 3 eetlepels Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce</a>, geroerd tot een gladde massa. 2 eetlepels gehakte verse peterselie zout en versgemalen zwarte peper Voor de salade: 4 eetlepels olijfolie 225 gr kalkoenbiefstuk, in dunne reepjes gesneden 100 gr reuzel of spek in kleine dobbelsteentjes gesneden 1 rode paprika, ontdaan van zaadjes en in stukjes gesneden 225 gr aardappelen, gekookt en in kleine stukjes gesneden 75 gr baby spinazie 2 eetlepels pompoenzaad, licht geroosterd.

Steps

Voor de vinaigrette, meng alle ingrediënten in een kom, roer door en zet apart.

Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan en roerbak de kalkoenreepjes op hoog vuur gedurende 2-3 minuten of tot ze licht gebruind en doorgebakken zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.

Voeg het spek toe en bak tot het doorbakken is. Haal het spek uit de pan en zet het opzij. Voeg de rode paprika toe en roerbak 3 minuten. Haal het uit de pan en zet het opzij.

Voeg de rest van de olijfolie toe aan de koekenpan en bak de aardappelen goudbruin. Doe de kalkoen, het spek en de rode paprika terug in de pan en roer alles 1 minuut door elkaar.

Haal de ingrediënten uit de pan en doe in een grote kom. Voeg de spinazie en pompoenpitten toe en giet de vinaigrette erover. Meng het geheel snel en goed door elkaar en serveer in één keer.

Tip: Snijd de kalkoen in reepjes tegen de draad van het vlees zodat de draden die door het vlees lopen worden ingekort en het vlees mooi mals blijft.

Dit kan worden omgezet in een traditionele koude salade als u liever de rauwe kalkoen en spek vervangt door restjes gebakken kalkoen en gehakte ham. Laat de paprika rauw en kook de aardappels van te voren en meng ze, terwijl ze nog warm zijn, met de vinaigrette, zodat ze afkoelen en alle smaken van de dressing absorberen voordat de aardappels met de andere ingrediënten worden gemengd.