Rosbief met Cranberry-Rode Wijnsaus
Prep Time
20 minutenCooking Time
40 minutesServing Size
Recept voor 6 porties
Ingredients
1 eetlepel olijfolie
900 gr runderfilet zout en peper
3 eetlepels boter
2 sjalotten, geschild en fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
240 ml rode wijn 240 ml Ocean Spray® Cranberry Classic
180 ml runderbouillon
1 theelepel verse tijm, gehakt
3-4 eetlepels Ocean Spray® Whole Cranberry Sauc
Steps
Verwarm de oven voor op 220*C, hetelucht oven 200*C, gasoven stand 7.
Vet een bakplaat in met een beetje olie. Verhit de resterende olie in een grote koekenpan tot het heet is. Voeg het rundvlees toe en bak 4 tot 6 minuten of tot het aan alle kanten gebruind is. Zet het vuur lager als dat nodig is. Leg het rundvlees op de bakplaat; breng het op smaak met zout en peper. Bewaar de koekenpan en al het bakvocht voor later.
Rooster het rundvlees 25 tot 35 minuten in de oven. Laat het vlees 10 minuten staan, losjes bedekt met folie. Snijd in plakken.
Voeg ondertussen 1 eetlepel boter toe aan het vocht in de koekenpan en smelt op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten toe en fruit ze 1 minuut. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit 20 seconden. Voeg wijn toe en zet het vuur hoger. Voeg de gekoelde Ocean Spray®Cranberry Classic, runderbouillon en tijm toe. Kook dit 10 tot 15 minuten of tot het licht ingedikt is (je ziet de bodem van de pan al roerend). Verminder het vuur tot medium en klop de resterende 2 eetlepels boter en de cranberry saus erdoor, tot je een iets dikkere glanzende saus krijgt. Zeef en serveer met het gesneden rundvlees.