Pompoen cranberry soep
Ingredients
1 kg flespompoen, geschild en ontdaan van zaadlijsten 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel boter 2 uien in blokjes gesneden 1 teentje knoflook in dunne plakjes gesneden 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat 1/4 theelepel gemalen gember 850 ml kippen- of groentebouillon zout en peper 4 eetlepels crème fraîche Ocean Spray® Whole Cranberry sauce</a>
Steps
Verwarm de oven (electrisch 200°C/hetelucht 180°C /gasoven stand 6).
Snijd de pompoen in grote stukken. Doe de stukken met de helft van de olie in een grote braadslee.
Rooster ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn. Smelt de boter en de resterende olie in een grote pan, voeg uien, knoflook en kruiden toe en fruit op laag vuur 15-20 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de gekookte pompoen, bouillon en crème fraîche toe aan de pan en pureer het geheel met een staafmixer.
Serveer met een royale lepel Ocean Spray® Whole Cranberry sauce.