Kruidige Gehaktballetjes met Cranberry jus
Prep Time
15 minutenCooking Time
20 minutesServing Size
Recept voor 6 porties
Ingredients
250 gr gehakt varkensvlees 250 gr gekruid gehakt 2 theelepels fijngehakte verse salie 2 tenen knoflook, gepeld en geplet 5 eetlepels Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce</a> zout en versgemalen zwarte peper 2 eetlepels olijfolie 2 sjalotten, geschild en fijngehakt 1 gele paprika, in stukjes gesneden 450 ml runderbouillon 1 eetlepel maisbloem 2 eetlepels tomatenpuree
Steps
Meng in een kom alle gehakt, salie, knoflook en één eetlepel Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce.
Kruid met zout en versgemalen zwarte peper en roer de ingrediënten goed door elkaar.
Vorm met vochtige handen 24 kleine, gelijkmatige balletjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes in delen tot ze helemaal bruin zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Zet tijdelijk weg.
Giet het vet uit de pan op 1 eetlepel na, voeg de sjalotjes en gele paprika hieraan toe en bak zachtjes tot alles zacht is. Roer de rest van de Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce erdoor en blijf roeren. Meng een beetje bouillon met het maismeel tot een gladde massa en voeg dit met de rest van de bouillon en de tomatenpuree toe aan de pan. Roer voortdurend tot de saus dik en glad is. Doe de gehaktballen terug in de pan.
Dek af en laat gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Schep af en toe voorzichtig de saus over de balletjes. Serveer met pasta.
Tips: Druk het vleesmengsel stevig aan zodat de gehaktballen tijdens het koken hun vorm behouden en niet uit elkaar vallen. In plaats van varkensvlees kunt u ook kalkoengehakt gebruiken.