recipe
/ctf/img/fk5croonv4b3/1kO3tEnX6bOTtBfzA0cUDp/ab484ddf064e0b225d63e39730b2ebe0/turkey-and-cranberry-biryani-detail.jpg
kalkoen-en-cranberry-biryani
Kalkoen en Cranberry Biryani
nl-NL

Kalkoen en Cranberry Biryani

Kalkoen en Cranberry Biryani
  • Prep Time

    20-25 minuten
  • Cooking Time

    15-20 minutes
  • Serving Size

    Recept voor 4 porties

Ingredients

1/3 komkommer, in blokjes

Handje verse koriander

6 eetlepels yoghurt

350 gr basmatirijst

1 theelepel zout

2 eetlepels plantaardige olie

1 grote ui, fijngesneden

1 rode chilipeper, fijngesneden

2 theelepels gehakte knoflook

2 theelepels gehakte gember

1 theelepel per gemalen koriander en kurkuma

2 theelepels gemalen komijn

3 wortelen, in kleine stukjes gesneden

225 gr gekookte kalkoen

300 ml kippenbouillon

3 eetlepels Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce</a>

1 theelepel garam masala

sap van 1 citroen

175 gr sperziebonen, gedopt

Steps

Meng de komkommer, koriander en yoghurt en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Spoel de rijst in een zeef af onder koud stromend water tot het water helder is. Doe de rijst in een middelgrote pan en giet er ruim 600 ml koud water bij en voeg zout toe. Breng de rijst aan de kook en laat hem 10 minuten sudderen tot hij net aan gaar is en al het water is geabsorbeerd. (Haal de rijst na het koken van het vuur en dek af met een deksel. De rijst kan zo nagaren terwijl u het groentemengsel klaarmaakt). Verhit intussen olie in een grote koekenpan en bak de ui, chilipeper, knoflook, gember, kruiden en wortelen 5-6 minuten. Blijf regelmatig roeren. Voeg de kalkoen toe, giet de bouillon erover en laat 5-6 minuten sudderen. Roer de Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce, garam masala, citroensap en sperziebonen er door. Dek af en laat nog eens 5 minuten sudderen tot bijna alle bouillon is opgenomen en de sperziebonen beetgaar zijn. Roer de rijst met een vork los in de pan en roer het vervolgens door het groentemengsel. Serveer met de koriander raita en pappadums.