recipe
/ctf/img/fk5croonv4b3/6JA9m2Mxr4obTCZT0sCVxB/ec66d1779d55aebab247d8dd7ae17e5c/chicken-cranberry-quiches-detail.jpg
hartige-taartjes-met-kip-en-cranberry
Hartige taartjes met Kip- en Cranberry
nl-NL

Hartige taartjes met Kip- en Cranberry

Hartige taartjes met Kip- en Cranberry
  • Prep Time

    20 minuten
  • Cooking Time

    25 minutes
  • Serving Size

    Recept voor 6 porties

Ingredients

175 gr bloem

75 gr boter of margarine

snufje zout

koud water om te mengen

Voor de vulling:

175 gr gebakken kalkoen of kip, fijngehakt

150 gr Ocean Spray® Whole Cranberry sauce</a>

1 ei, losgeklopt

6 eetlepels room of melk (6 x 15 ml)

zout en versgemalen zwarte peper

1 eetlepel gedroogde peterselie

Steps

Verwarm de oven op 200°C, gasoven stand 6. Vet zes 10cm Yorkshire pudding blikken in of een 18 cm springvorm Meng de bloem en zout door elkaar totdat het mengsel op paneermeel lijkt. Roer er voldoende koud water door om een deeg te vormen. Kneed lichtjes op een bebloemd oppervlak, rol het uit en gebruik het om de Yorkshire puddingblikken of de springvorm te bekleden. Meng de kip met de Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce en verdeel over de vorm(en). Klop het ei en de room samen. Breng goed op smaak en giet over het kippenmengsel. Bestrooi tot slot met de peterselie. Bak de individuele quiches ongeveer 25 minuten tot het midden stevig is en het deeg goudbruin. (Bak de springvorm ongeveer 35 minuten).