Cranberry Raspberry Sorbet
Prep Time
15 minuten, plus bevriezingCooking Time
10 minutesServing Size
Recept voor 4
Ingredients
100g kristalsuiker
300ml Ocean Spray® Cranberry Classic</a>
1 eetlepel citroensap
100g verse frambozen
Bosbessen
Steps
Doe de suiker in een pan met 100 ml water. Verhit zachtjes, los al roerend op en laat vervolgens 5min. sudderen. Haal van het vuur af.
Doe de OS Cranberry Classic vruchtendrank in een kan, voeg dan 75ml van de suikersiroop toe (laat de rest van de siroop in de pan) en het citroensap. Doe het in een ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant om de siroop te karnen tot hij bevroren is (zie Tip).
Voeg ondertussen de frambozen toe aan de overgebleven suikersiroop en verhit tot de ze een beetje stukgaan (eventueel met de achterkant van een lepel stuk maken), ongeveer 2min. Zet opzij om af te koelen.
Breng het bevroren cranberry-suiker mengsel over in een luchtdicht diepvriesbakje en roer er het frambozenmengsel grof doorheen. Sluit af en vries het geheel in tot het een vaste structuur heeft. Serveer in bolletjes.
Als u geen ijsmaschine heeft, vries het sapmengsel dan in tot het bijna bevroren is. Breek de ijskristallen vervolgens met een vork of meng kort in een keukenmachine. Volg verder het recept.