Cranberry Kaas & Bacon Taart
Prep Time
30 minutenCooking Time
35 minutesServing Size
Recept voor 10 porties
Ingredients
350 gr bloem
175 gr licht gezouten boter
225 gr pakje gerookte bacon, in blokjes
225 gr baby kastanjechampignons, in kwartjes
175 gr gerijpte cheddarkaas, in blokjes
5 eetlepels Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce
handjevol platte peterselie, grof gehakt
1 ei, losgeklopt
Steps
Doe de bloem en de boter in een keukenmachine en mix tot kruimels. Voeg 3-4 eetlepels koud water toe en meng tot het een geheel is. Koel 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 200°C/hete luchtoven 180°C/Gas stand 6. Rol tweederde van het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak en snijd er 10 cirkels van ongeveer 11cm doorsnede uit. Bedek hier de bodem van de 10 muffinvormpjes mee. Rol het resterende deeg uit en snijd er 10 cirkels van 8 cm uit. Leg deze opzij.
Doe het spek en de kastanjechampignons in een pan en bak ze 8 minuten tot het spek gaar is, de champignons zacht zijn en het eventuele vocht is verdampt.
Roer de kaas, de Cranberry saus en de peterselie erdoor en verdeel deze over de muffinbakjes. Breng een beetje water aan op de randjes van het gebak. Bedek de vulling met de overgebleven deegcirkels en druk ze goed aan om te sluiten. Bestrijk het deeg met een beetje opgeklopt ei en bak 25 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Serveer warm of koud met extra Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce.