Cranberry, Gember en Mascarpone Filo Stapeltje
Prep Time
20-25 minutenCooking Time
7-8 minutesServing Size
Recept voor 6 porties
Ingredients
4 vellen filodeeg (25 x 45 cm) ontdooid indien bevroren 50 gr boter, gesmolten 65 gr kristalsuiker 50 gr gepelde pistachenoten, fijn gehakt 3 sinaasappels 4 balletjes stemgember, fijngehakt 2 x 250 gr mascarpone 3 eetlepels brandewijn of sinaasappellikeur 4 eetlepels Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce</a> Poedersuiker Aluminium folie
Steps
Verwarm de oven voor op 200°C/ heteluchtoven 180°C/ gasoven stand 6. Leg de vier vellen filodeeg met gesmolten boter op elkaar. Bestrooi met 15g kristalsuiker en de pistachenoten. Snijd in 18 even grote vierkanten. Verkreukel een paar vellen aluminium folie en leg ze op twee bakplaten. Leg de filo vierkantjes over de folie en bak ze in 7-8 minuten goudbruin.
Ontvel en snij de sinaasappels in partjes boven een kom om het sap op te vangen. Leg de sinaasappelpartjes apart. Voeg de stemgember toe aan het sinaasappelsap en klop dit samen met de mascarpone, 2 eetlepels brandewijn of likeur en de resterende kristalsuiker tot een glad mengsel.
Roer de Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce door de resterende likeur.
Verdeel 6 vierkantjes filodeeg over 6 bordjes. Schep op elk vierkantje een lepel van het mascarponemengsel, een paar stukjes sinaasappel en besprenkel met een lepel van het cranberrysaus likeur mengsel. Herhaal dit nog een keer (laagje filodeeg, mascarponemengsel, sinaasappels en cranberrysaus-likeur mengsel). Eindig met een laatste laag filodeeg en bestrooi het geheel met poedersuiker. Versier eventueel met hulst en besjes om te serveren.