recipe
/ctf/img/fk5croonv4b3/68djclS7aBwuJy5hCzKirb/e16987719b47d35a7a214582d5b67b17/cranberry-and-red-onion-calzone-detail.jpg
cranberry-en-rode-ui-calzone
Cranberry en Rode Ui Calzone
nl-NL

Cranberry en Rode Ui Calzone

Cranberry en Rode Ui Calzone
  • Prep Time

    15-20 minuten
  • Cooking Time

    30-35 minutes
  • Serving Size

    Recept voor 4 porties

Ingredients

250 gr pizzadeeg mix

2 eetlepels olijfolie

2 rode uien, in dun gesneden ringen

1 knoflookteen, geplet

2 verse saliebladeren, versnipperd of 1 theelepel gedroogde salie

125 gr gekookte kalkoen, gesneden

75 gr mozzarella kaas, geraspt of in plakjes

2 eetlepels Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce.

Steps

Maak het pizzadeeg volgens de instructies op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de uienringen, knoflook en salieblaadjes gedurende 8-10 minuten op een zacht vuurtje tot ze zacht zijn en net beginnen te kleuren. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol ze elk uit op een licht bebloemd oppervlak tot een cirkel van 65 cm. Lepel een kwart van het uienmengsel op één helft van elke pizza. Leg de kalkoen hier bovenop en vervolgens de kaas en een lepel Ocean Spray® Cranberry Whole Sauce. Bestrijk de randen van het deeg met water, vouw elke pizzacirkel dicht en druk de randen vervolgens goed aan. Leg de calzone's op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15-18 minuten tot ze goudbruin zijn.