Cranberry Cheddar Muffins
Prep Time
15 minutenCooking Time
20-25 minutesServing Size
Recept voor 10 muffins
Ingredients
250 gr bloem
1 eetlepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
3 grote eieren
225 ml melk
100 gr boter, gesmolten en gekoeld
100 gr geraspte Cheddarkaas
1 eetlepel geknipt verse bieslook
5 eetlepels Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce
Steps
Verwarm de oven voor op 200°C, gasoven stand 6. Bekleed een muffinblik met papieren etuis (zie de tip).
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom.
Klop in een andere kom de eieren met de melk en gesmolten boter. Roer de kaas en bieslook erdoor.
Vouw de bloemmix erdoor en roer tot alles goed is gemengd.
Verdeel ongeveer de helft van het mengsel over de muffinblik en schep een beetje Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce in het midden van elke muffin. Verdeel het resterende mengsel erover zodat de saus helemaal bedekt is en bak de muffins in 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat 5 minuten afkoelen in het blik voordat u de muffins eruit haalt. Serveer warm of koud.
Tip: De gebakken muffins zullen aan gewoon bakpapier blijven plakken. Het is daarom moeilijk het papier te verwijderen zonder dat er stukken van de muffin aan het papier blijven plakken. Om dit te voorkomen, gebruikt u papieren etuis met anti-aanbaklaag of siliconen muffinvormpjes, waarbij u het mengsel rechtstreeks in de vormpjes schept zonder ze eerst met papier te bekleden.